Notizie flash

Inger Margrethe Gaarder

Inger Margrethe Gaarder nasce l’8 Giugno 1926 e muore il 31 Dicembre 1993, è stata una scrittrice ed insegnante Norvegese.
Ha scritto libri di testo per bambini e giovani, compresi i bambini di culture straniere.
E’ stata sposata  con il Rettore Knut Gaarder ed era la madre dello scrittore Jostein Gaarder e del musicista Helge Gaarder.
Ha ricevuto il Cappelen Prize nel 1986 e l’ IBBY Askeladd's Prize nel 1991.

 

Bibliografia:

    * 1970 - Skoledemokrati i praksis
    * 1970 - Gud og verden
    * 1977 - Nikolai begynner på skolen (skjønnlitterær debut)
    * 1978 - Du er stor gutt nå Nikolai
    * 1979 - Sagn og eventyr fra Sri Lanka

        - Seks indiske eventyr
        - Barna i Sri Lanka
        - Barna og kokospalmen

    * 1981 - Gud og verda

        - Med blomsterkrans i håret
        - En uke med Savitri

    * 1982 - Flytte nå igjen?
    * 1983 - «Allahu akbar» .. Gud er størst

        - Jesus - Guds sønn

    * 1984 - Hvem kan glemme dette - barn i Terezin 1941-45
    * 1986 - Aldri mer!
    * 1987 - Fortelleren i landsbyen nærest jungelen
    * 1988 - Oppbrudd
    * 1992 - Trollskap og draugemål

    * 1992  - Tilbake til Tarzan

           



    * 1993 - Den forheksede selen
       
      - Håp om en fremtid : en bok om barns rettigheter



                          

Joomla templates by a4joomla